Web i na mobilu

Dnes už více jak polovina návštěvníků vašeho webu prohlíží jeho stránky na mobilu. Web musí být responzivní, tzn. musí mít upravený obsah pro zobrazení na mobilu.

Webové stránky

Moderní webové stránky s administrací pro editaci obsahu.

Eshopy

Tvorba moderních eshopů na míru, které skvěle prodávají.

Aplikace

Mobilní a webové aplikace na míru podle požadavků klienta.

Nezávazná poptávka

Máte zájem s námi spolupracovat? Ozvěte se nám!

Jak udělat formulář na webu

Online formulář nebo dotazník jsou velice praktické prvky, které mohou velmi pomoci v propagaci i komunikaci se zákazníky nebo návštěvníky, kteří ještě zákazníky nejsou. Chtěli bychom vám trochu objasnit jak takový formulář funguje, jaké může mít parametry a co vám může přinášet.

Jako první je potřeba si ujasnit čeho chcete formulářem nebo dotazníkem docílit a jaké informace a data budete chtít od návštěvníků webu získat. V rámci formulářů není vhodné přehánět jejich detailnost, pokud to není opravdu nutné. Příliš velké formuláře většinu návštěvníků rozhodně odradí. Také není potřeba sbírat informace jako je jméno nebo příjmení, když jediné co potřebujete jsou kontaktní e-mail a telefon, protože vše ostatní si už následně se zájemcem vykomunikujete.

Formuláře nebo dotazníky můžete využít mnoha způsoby a zde jsou některé z těch nejběžnějších.

Kontaktní formulář pro dotazy

Kontaktní formulář pro dotazy patří mezi nejběžnější typy, které se používají na webových stránkách v sekci Kontakt. Pomocí tohoto uni formuláře získáte jakoukoli zprávu od návštěvníka vašich www stránek. Výhodou umístění na webu je to, že návštěvník nepotřebuje emailového klienta, ale zprávu pošle přímo přes formulář i se základním kontaktem.

Poptávkový formulář

Poptávkový formulář je jednou z velmi populárních možností jak zaujmout návštěvníka vašeho webu a nabídnout mu možnost oslovit vás velice jednoduše. Součástí poptávky je většinou jen požadavek na e-mailovou adreu zákazníka a případně i mobilní číslo. Jméno ani jiný kontakt není potřeba. Položky ohledně specifikace zadání poptávky jsou už vždy podle typu poptávky a opět čím méně tím lépe. V rámci poptávky jde o to, získat kontakt na návštěvníka vašeho webu, který projeví zájem o vaše produkty nebo sliužby. Takže další požadavky už získáte komunikací e-mailem nebo mobilem. 

Registrační formulář

Registrační formulář využijete pro sběr uživatelů, kteří mají zájem o něco vámi nabízeného. Ať už se jedná o registraci pro posílání newsletteru, registraci na nějakou konkrétní akci, registraci do klubu a dále takových variant může být opravdu mnoho. Výhodou registrace je i to, že můžete registraci spojit se souhlasem pro další oslovení, které následně můžete posílat e-mailem.

Rezervační formulář

Rezervační formulář je další velmi populární varianta využití online formuláře. Rezervace se využívají pro ubytování, stravování nebo další služby jako např. prohlídky v muzeu. Výhodou rezervačních formulářů je oproti ostatním implementace kalendáře, který umožní výběr vaší volby požadovaného data a případně i času. Rezervační formulář umožní pro ubytování kromě termínu i počet osob, dětí a další požadavky. Takto vyplněný rezervační formulář dorazí k provozovateli služby a ten následně rezervaci potvrdí nebo nabídne další variantu. V tomto případě se komunikace s hostem vyplatí, protože i on vidí, že je služby funkční a aktuální. Součástí rezervačního formuláře může být i platba, takže pokud si zákazník chce něco rezervovat a vy takovou službu zpoplatníte, bude na konci rezervace okno s platební branou, kde zákazník hned zaplatí. Lze řešit i variantu platby bankovním převodem, kdy je zákazníkovi automaticky odeslán e-mail s podmínkami platby. Zde ale musíte počítat s prací navíc, a to v podobě kontroly bankovního účtu a jednotlivých příchozích platbách. To u online platby platební kartou odpadá.

Objednávkový formulář

Objednávkový formulář může často nahrazovat e-shop, kdy si zákazník ve formuláři vybere položky s konkrétní hodnotou a ta se následně sečte a po odelsání objednávky se opět otevře platební brána pro uhrazení výsledné ceny platební kartou. Online platba nemusí být vždy podmínkou a lze nastavit opět platbu bankovním převodem, ale online platba je stále populárnější. Bohužel ne všechny formulářové systémy umí službu platební brány poskytnout a využívat. Přitom je dnes mnoho webových stránek, které by mohly funkci online objedávky nabízet, ale většinou firmy ani nevědí, že by něco podobného mohli na svém webu mít. 

Dotazník

Dotazník je určitou formou online formuláře, který je ale zaměřemý na získávání informací a nemusí to nutně být ani kontaktní údaje. V dotazníku se můžete návštěvníka vašeho webu zeptat na různé otázky. Formou online dotazníku se můžete dozvědět zajímavé informace i o své firmě, službách a zaměstnancích. Takovou formou se tvoří takzvané feedback formuláře jako dotazníky spokojenosti se službou, firmou nebo chováním pracovníků. V rámci dotazníku si můžete vymyslet téměř cokoli. 

Soutěžní formulář

Soutěžní formulář dokáže pojmou celou soutěž, kterou chcete na vašem webu pořádat. Může to být jen otázka s tlačítky ANO/NE nebo sofistikovanější varianta s několika otázkami a různými variantami odpovědí. Opět se zde meze nekladou a záleží na vaši fantazii, jak zajímavou soutěž nebo quiz vytvoříte pro svoje webové návštěvníky.

Hlasovací dotazník

Hlasovácí dotazník je další z nepřeberných variant možností jak využít online formulář na webu. Hlasování můžete nastavit jednoduchou varinatou ANO/NE nebo můžete využít seznam kandidátů s tím, že každý může hlasovat jen jednou nebo že se hlasovací dotazník bude dostupný pro hlasování jen po omezenou dobu.

Formulář jako součást webu i samostatně

Formuláře v rámci služby Web7-System můžete využívat jako součást redakčního systému s chytrým editorem obsahu. Formuláře služby Forms7.com můžete užívat úplně samostatně a ke každému vytvořenému formuláři získat url adresu nebo kód pro umístění do webové stránky.