Web i na mobilu

Dnes už více jak polovina návštěvníků vašeho webu prohlíží jeho stránky na mobilu. Web musí být responzivní, tzn. musí mít upravený obsah pro zobrazení na mobilu.

Webové stránky

Moderní webové stránky s administrací pro editaci obsahu.

Eshopy

Tvorba moderních eshopů na míru, které skvěle prodávají.

Aplikace

Mobilní a webové aplikace na míru podle požadavků klienta.

Nezávazná poptávka

Máte zájem s námi spolupracovat? Ozvěte se nám!

Responzivita webu


Responzivita webu - proč je důležitá a jak ji dosáhnout

V dnešní době, kdy stále více lidí používá mobilní zařízení k prohlížení internetu, je responzivita webu nezbytností. Responzivní web znamená, že se webová stránka přizpůsobí velikosti a rozlišení obrazovky zařízení, na kterém je zobrazována. To zajišťuje plynulost prohlížení, což je pro uživatele velmi důležité.

Jak responzivitu webu dosáhnout? Existují různé způsoby, jak zajistit, aby vaše webová stránka byla responzivní.

Responzivní design webu

Prvním krokem je použití vhodného návrhu webu. Design by měl být co nejjednodušší a flexibilní, aby se mohl přizpůsobit různým velikostem obrazovek. Webová stránka by měla být navržena tak, aby se uživatel nemusel přibližovat nebo oddalovat, aby byla čitelná.

Kód pro responzivní web

Dalším důležitým krokem je použití správného kódu. V současné době jsou k dispozici různé technologie, které umožňují tvorbu responzivního webu. Mezi nejčastěji používané patří HTML5, CSS3 a JavaScript. Správné použití těchto technologií umožní vaší webové stránce přizpůsobit se různým velikostem obrazovek.

Optimalizace uživatelského rozhraní

Je také důležité mít na paměti, že responzivita webu není jen o změně velikosti a rozlišení obrazovky. Uživatelské rozhraní by mělo být přizpůsobeno pro snadné používání na různých zařízeních. Například by měly být ovládací prvky uspořádány tak, aby byly snadno přístupné pomocí prstů na mobilních zařízeních.

Responzivita vám pomůže být vidět

Responzivita webu má vliv i na SEO (Search Engine Optimization). Google preferuje responzivní webové stránky při řazení výsledků vyhledávání. Pokud je vaše webová stránka responzivní, bude pravděpodobněji řazena výše výsledků vyhledávání na mobilních zařízeních.